Clàssica excursió al Montseny

El passat dissabte vàrem poder gaudir del magnífic paisatge del Montseny, en una volta clàssica: Coll Formic, Matagalls, Sant Segimon.

Entre mig de boires per la plana de l’Osona, ens plantem al coll Formic on deixàrem els cotxes, i ja des d’allí comencem la fatigosa pujada cap el Matagalls, uns 555 m de desnivell en poc menys de 3,5 Km. No cal dir que, a mesura que anem pujant, ens donem la volta per admirar el fabulós paisatge tardoral, amb les serralades del Pla de la Calma, els Cingles de Bertí, la Mola i Montserrat, amb bancs de boira entre elles.

Demanant permís a les vaques, anem pujant sense gairebé descans, i dalt del Matagalls ens fem les fotos de rigor.

La baixada cap a Sant Segimon es fa per entremig d’uns prats de somni, i rouredes que tot just comencen a canviar el color.

Arribem a la minúscula esglesiola de Sant Miquel dels Barretons, i baixem per una llastra fins al Coll de les Tres Creus. Ens acostem a Sant Segimon per la pista entre mig d’una fageda ombrívola, i tornem per la mateixa pista cap a Coll Formic, travessant rierols entremig de fagedes i rouredes.

Vegeu les fotos a la GALERIA DE FOTOS.DSCF1998 DSCF2011 DSCF1984 DSCF1990

DSCF1994

Quant a 4000peus

4000peus neix a Collbató l'any 2006 amb un objectiu comú entre tots els seus socis: la muntanya. 4000 peus representa l'alçada de Montserrat en la unitat de mesura del sistema anglosaxó, però també és una aproximació al número de peus censats a Collbató l'any 2006: uns 2000 Collbatonins/es.
Aquesta entrada ha esta publicada en Mitja muntanya, Senderisme/caminades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.